Facebook, Featured, Social Media

Σελίδα Facebook: 6 λόγοι που δεν εμφανίζεται στις αναζητήσεις

Σελίδα Facebook
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Είναι αδιαμφισβήτητο, η σελίδα Facebook μίας οποιασδήποτε επιχείρησης ή επαγγελματία παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής marketing και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει ή να δυσλειτουργεί.

Διανύουμε μία περίοδο όπου το Facebook εφαρμόζει διαρκώς δοκιμές και αλλαγές. Αυτό μας δίνει πολλές φορές την αίσθηση ότι πολλά πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη, λείπουν από εκεί που τα είχαμε αφήσει την προηγούμενη μέρα. Υπομονή, διάβασμα και επιμονή λοιπόν!

Παρεμπιπτόντως, μία ακόμη μεγάλη αλλαγή που αναμένεται από μεριάς Facebook είναι η κατάργηση των Facebook Analytics μετά τις 30 Ιουνίου 2021, οπότε μην αμελήσετε να μπείτε και να κατεβάσετε τα δεδομένα προκειμένου να τα έχετε σαν σημείο αναφοράς για μελλοντική χρήση. Αναλυτική σχετική πληροφόρηση μπορείτε να βρείτε και στην σχετική σελίδα στο Facebook.

Σελίδα Facebook: Γιατί δεν εμφανίζεται η σελίδα μου στο Facebook;

Αποφασίσατε, λοιπόν, να την φτιάξετε. Και η σελίδα Facebook που δημιουργήσατε είναι χάρμα οφθαλμών. Ακολουθήσατε όλα τα βήματα, επιλέξατε τις καλύτερες φωτογραφίες για την εικόνα προφίλ και το εξώφυλλο και είστε έτοιμοι για τον καταιγισμό από likes που θα επακολουθήσει.

Μόνο που η σελίδα δεν εμφανίζεται στις αναζητήσεις του Facebook. Ούτε στις σελίδες σας. Ούτε πουθενά!

Πριν αρχίσετε να στέλνετε πανικόβλητα μηνύματα στο Facebook, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας για να διαπιστώσετε τι ακριβώς συμβαίνει με τη σελίδα σας.

  1. Το Facebook χρειάζεται τον χρόνο του κάποιες φορές

Μια σελίδα Facebook δε θα αρχίσει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων το δευτερόλεπτο που θα δημιουργηθεί. Μπορεί να είστε ανυπόμονοι να μοιραστείτε τη σελίδα σας με όλους, αλλά μπορεί να χρειαστούν ακόμη και μερικές μέρες ώστε αυτή να αρχίσει να εμφανίζεται στις αναζητήσεις.

  1. Είστε σίγουροι ότι τη δημοσιεύσατε;

Σίγουροι, σίγουροι; Το να τη δημιουργήσετε απλώς δεν αρκεί, καθώς πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχει δημοσιευθεί κιόλας. Το αν το Facebook δεν το έχει ήδη κάνει για εσάς, θα το μάθετε μόνο αν ρίξετε μια ματιά στην Ορατότητα της σελίδας, στις Ρυθμίσεις σας. Αν η σελίδα είναι «Μη δημοσιευμένη», υπάρχει πρόβλημα. Ευτυχώς, μπορείτε να το λύσετε πολύ εύκολα με το να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση, ώστε η σελίδα να δημοσιευτεί κανονικά.

   3. Δεν έχετε δώσει όλες τις πληροφορίες

Μια σύντομη περιγραφή για τη σελίδα Facebook είναι απαραίτητη. Πρέπει, επίσης, να έχετε εικόνα προφίλ και εξωφύλλου, αλλά και ένα call-to-action button (κουμπί προτροπής) που βρίσκεται κάτω από το εξώφυλλο στη σελίδα σας.

Έπειτα υπάρχουν και οι κάπως πιο δυσάρεστοι λόγοι.

 

   4. Η σελίδα έχει διαγραφεί εντελώς

Είτε λάβετε μήνυμα που να σας ενημερώνει σχετικά είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η σελίδα σας δεν είναι πια εκεί. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η σελίδα δεν ακολουθεί τους κανόνες του Facebook, μπορεί να περιέχει προσβλητικό ή copyrighted περιεχόμενο, ή επιχειρεί να παραστήσει κάποιον άλλον. Ακόμη, μπορεί η cover photo (φωτογραφία εξωφύλλου) να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Facebook.

Επίσης, μπορεί οι διαγωνισμοί που κάνετε μέσω της σελίδας να έχουν προβλήματα. Δηλαδή, το να αναγκάζετε τους χρήστες να κάνουν tag τους φίλους τους σε κάποιο post για να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό ή αντίστοιχα να κάνουν like στη σελίδα σας ή να μοιραστούν ένα post σας δημόσια στο προφίλ τους, δεν είναι καλές ιδέες καθώς το Facebook το έχει απαγορεύσει. Επικρατεί από πολλούς χρήστες η νοοτροπία «Μα όλοι το κάνουν!», η ορθότερη απάντηση (με βάση τους τρέχοντες κανονισμούς που ορίζει το Facebook) παραμένει η εξής: «Κακώς!». Μην ξεχνάτε ότι έχετε εικόνα μόνο από αυτούς που το κάνουν ακόμη. Αυτούς που σε έλεγχο έπεσαν στην αντίληψη του Facebook, δεν τους βλέπετε πια.

   5. Η σελίδα έχει χακαριστεί (και δεν έχετε πια πρόσβαση σε αυτήν)

Επίσης μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη,  καθότι μπορεί να πάρει ακόμη και μήνες να μπορέσετε να την ανακτήσετε κι αυτό αν είστε σε θέση να αποδείξετε ότι σας ανήκει. Είναι σημαντικό, να έχετε ορίσει τουλάχιστον έναν ακόμη administrator σε μια σελίδα, καθώς σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση σε αυτήν θα μπορέσει να σας βοηθήσει να την ανακτήσετε. Κάθε συνεργάτης σε μια σελίδα έχει συγκεκριμένες δικαιοδοσίες σε αυτήν, με τον administrator να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση (και άρα να μπορεί να επέμβει και στα πάντα). Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είναι σημαντικό να προσέχετε ποιους τοποθετείτε σε αυτήν τη θέση και να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τους εμπιστευθείτε.

Υπάρχει, βέβαια, και η αναγκαιότητα του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, ώστε να διατηρήσετε ασφαλή το λογαριασμό σας. Πέρα από τον κωδικό σας, κάθε φορά που θα θέλετε να συνδεθείτε από κάποια καινούργια συσκευή (ή πρόγραμμα περιήγησης) στο Facebook θα πρέπει να πληκτρολογείτε έναν ειδικό κωδικό που λαμβάνετε μέσα από το Google Authenticator App και έτσι να επιβεβαιώνετε πως πράγματι προσπαθήσατε να συνδεθείτε. Έτσι, μειώνετε κατά πολύ την πιθανότητα να σας χακάρουν.

Όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα θα εντοπίσετε τους λόγους που η σελίδα σας δεν εμφανίζεται στο Facebook. Το θέμα είναι να μην πανικοβληθείτε και να βεβαιωθείτε πως από τη δική σας πλευρά έχετε κάνει όσα χρειάζονται εξαρχής.

Picture of Elena Bouih

Elena Bouih