Digital Marketing

Γιατί να απευθυνθείς σε ένα Digital Marketing Agency;

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μήπως βρίσκεστε σε δίλημμα για το αν θα απευθυνθείτε σε ένα Digital Marketing Agency ή όχι;

Ψάχνετε σύγχρονες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη στρατηγική του digital marketing σας; Στοχεύετε στην ενίσχυση του brand σας και στην αύξηση των πελατών σας;

Αν αναζητάτε απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα, η απάντηση είναι μία: «πείτε ναι στις υπηρεσίες ενός Digital Marketing Agency!».

Ένα τέτοιο agency είναι βέβαιο, ότι θα σας προσφέρει όλες τις προηγμένες υπηρεσίες (αφού συνεχώς ενημερώνονται) που χρειάζεστε για τη δική σας στρατηγική marketing.

Γιατί όμως, αξίζει πραγματικά να εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες ενός agency; Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω τα πλεονεκτήματά του.

Γιατί να απευθυνθείτε σε ένα Digital Marketing Agency;

Ενδεχομένως, να μην γνωρίζουν όλοι τι είναι ένα Digital Marketing Agency και τι υπηρεσίες προσφέρει. Αν όμως ήδη διαβάζετε αυτό το κείμενο, σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθείτε άμεσα.

Ένα agency που ασχολείται με το digital marketing, έχοντας συνδυάσει τις κατάλληλες γνώσεις μάρκετινγκ και τεχνολογιών, προσφέρει ολοκληρωμένες και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη για την εξέλιξη και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά, υλοποιεί ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο επικοινωνεί με τον κατάλληλο τρόπο μέσω στοχευμένων καναλιών στο κοινό-στόχο κάθε επιχείρησης.

Ένα τέτοιο agency μέσω των υπηρεσιών του, χρησιμοποιεί τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, για να πετύχει τους εμπορικούς στόχους κάθε επιχείρησης.

Μπορείτε μόνοι σας να κάνετε τη δουλεία ενός Digital Marketing Agency;

Φυσικά, η απάντηση είναι ΟΧΙ! Σίγουρα πολλοί θα έχουν σκεφτεί ότι: «Okay, μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας».

Αν είστε από τους θερμούς υποστηρικτές αυτής της άποψης, παρακάτω θα βρείτε 4 καλούς λόγους, ώστε να μην χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε αυτό και να απευθυνθείτε σε ένα Digital Marketing Agency.  

  1. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές αλλάζουν συνεχώς (έως καθημερινά θα λέγαμε) και φυσικά δεν μπορείτε να είστε το ίδιο updated όσο ένα agency που αυτή είναι η δουλειά του.
  1. Σε συνάρτηση με το προηγούμενο, ούτε στο εικαστικό κομμάτι μπορείτε να είστε το ίδιο skilled. Η ποιότητα των εικαστικών περιεχομένων που θα διαμοιραστούν πρέπει να είναι επαγγελματική και να συμβαδίζει με τις τάσεις.
  1. Ο ήδη υπάρχων ανταγωνισμός είναι τεράστιος και το επίπεδο υψηλό. Είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείτε σε αυτές τις απαιτήσεις χωρίς ενίσχυση.
  1. Δύσκολα μπορεί να διαθέτετε άρτια κατάρτιση τόσο στις στρατηγικές μάρκετινγκ όσο και σε τεχνολογικές γνώσεις. Και σίγουρα δεν είστε σε θέση να διαθέτετε κοστοβόρα εργαλεία για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Καλό είναι να μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας έτσι, αλλά να επενδύσετε στις υπηρεσίες που προσφέρει ένα Digital Marketing Agency!

Πλεονεκτήματα ενός Digital Marketing Agency

Αφού είστε πλέον πεπεισμένοι ότι θα αξιοποιήσετε για τις ανάγκες της επιχείρησής σας τις υπηρεσίες ενός τέτοιου agency, πάμε να δούμε αναλυτικότερα, όλα τα οφέλη που προσφέρει.

          Προηγμένες υπηρεσίες

Αδιαμφισβήτητα, οι υπηρεσίες που προσφέρουν τέτοια agencies είναι αναντικατάστατες, αφού χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία που συμβαδίζουν με τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους. Μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες είναι οι εξής:

  1. Εργαλεία SEO (Search Engine Optimization)

 

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσαμε να αρχίσουμε με κάτι άλλο. Το SEO είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης των ιστοσελίδων, αφού με τις διαδικασίες του βοηθάει στην ενίσχυση της ποιοτικής οργανικής επισκεψιμότητας και στοχεύει σε υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζητήσεις.

Όλες οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google) κατηγοριοποιούν τις διάφορες ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζουν, ανάλογα με τα keywords που αναζητεί κάθε χρήστης.

Η ταξινόμηση των σελίδων γίνεται με τη βοήθεια αλγορίθμων που λαμβάνουν δεκάδες παράγοντες υπόψιν τους.

Αυτές ακριβώς τις τεχνικές γνώσεις διαθέτουν και τα digital agencies. Με τη βοήθεια των ειδικών, η ψηφιακή «οντότητα» κάθε επιχείρησης μπορεί να βελτιώνετε συνεχώς.

Η αξία των υπηρεσιών του SEO είναι μεγάλη, αφού είναι μια on going επένδυση, η οποία διατηρεί τα θετικά της αποτελέσματα και συνεχώς τα εξελίσσει.

Τη δεδομένη στιγμή, που όλων οι ζωές κινούνται γύρω από το διαδίκτυο αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύτιμες.  

  1. Social Media Marketing


Τα social media προσφέρουν μια σοβαρή ευκαιρία για τις εταιρείες που τα αξιοποιούν για την μάρκετινγκ στρατηγικής τους, αφού τους επιτρέπουν να προσεγγίσουν τους εν δυνάμει πελάτες τους από εκεί που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους.

Η ενίσχυση του brand και η δημιουργία φανατικού κοινού είναι μερικοί από τους στόχους μπορείτε να πετύχετε.

Ένα Digital Marketing Agency διαθέτει τους experts που μπορούν να το εφαρμόσουν. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες γύρω από αυτή τη στρατηγική που οι ειδικοί γνωρίζουν καλά.

Για παράδειγμα, υπάρχουν αποδοτικότερες ημέρες και που πρέπει να διαμοιράζεται το περιεχόμενο, ώστε έχει την επιθυμητή απήχηση.

Επίσης, κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει και τους δικούς τις άτυπους κανόνες για καλύτερα αποτελέσματα. Άλλη προσέγγιση θα έχει π.χ. η διαφήμιση μέσω Facebook και άλλη μέσω Instagram.

Η συνεργασία με ένα Digital Marketing Agency προσφέρει μια προσέγγιση 360ο μοιρών για κατά το δυνατόν πιο εγγυημένα αποτελέσματα!

  1. Email Marketing

Το μάρκετινγκ μέσω email (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) αποτελεί μια καλά «ριζωμένη» μέθοδος ψηφιακού μάρκετινγκ και έχει ήδη αποδείξει την αποδοτικότητά του.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν εκτενώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το email marketing εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος προώθησης μιας επιχείρησης.

Μια καλά μελετημένη εκστρατεία μάρκετινγκ από τους experts ενός agency θα φέρει αποτελέσματα.

  1. Google Ads

Τα Google Ads είναι ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους online διαφήμισης, καθώς προβάλλει την εταιρεία την πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή τη στιγμή που ο καταναλωτής ψάχνει αυτό που παρέχει η εταιρεία. Πρόκειται για στοχευμένη διαφήμιση και ποιος καταλληλότερος να πραγματοποιήσει και να αξιοποιήσει το μέσο αυτό από κάποιον επαγγελματία του είδους;

  1. Google Analytics

Ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο που αξιοποιούν στο έπακρο τα digital agencies για τη στρατηγική του marketing είναι τα Google Analytics.

Το Google Analytics είναι ένα προηγμένο λογισμικό μέτρησης της Google, που παρέχει έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και μετρήσεων μέσω αναφορών, με μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης.

Έτσι λοιπόν, οι experts παρακολουθούν τακτικά την πορεία του site σας με όλα τα δεδομένα (δεδομένα επισκεψιμότητας κ.λπ.) και με την πολύτιμη βοήθειά τους θα το βελτιστοποιήσουν.

Η αξιοποίηση του Google Analytics από ένα agency μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της επένδυσής σας στις διαφημιστικές καμπάνιες που τρέχετε.

  1. Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το agency, θα προχωρήσει και στις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις, προκειμένου το site να αποκτήσει υψηλότερο ranking.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από ένα διάστημα θα χρειαστεί «τονωτικές ενέσεις» εξέλιξης, προσθέτοντας νέες λειτουργίες, αλλά και νέες ιδέες που να προσαρμόζονται τις ανάγκες της αγοράς.

Επίσης, πολλά agencies παρέχουν και υπηρεσίες web design.

   +1 Bonus Όφελος

H ενίσχυση από ένα Digital Marketing Agency είναι πολύ σημαντική γιατί προσφέρει μια αντικειμενική ματιά στις ανάγκες κάθε εταιρείας. Από ένα σημείο και μετά, ούτε εσείς οι ίδιοι δεν θα βλέπετε πιθανά κενά ή προβλήματα που θα υπάρχουν.

Οι experts έχοντας δει πολλά παραδείγματα είναι σε θέση να εντοπίζουν  αμέσως όλες τις αλλαγές που θα χρειαστείτε. Επίσης, οι στρατηγικές τους θα είναι καινοτόμες και δημιουργικές.

Σίγουρα γλιτώνετε χρόνο και στρες!

Το να εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες ενός Digital Marketing Agency είναι μια κίνηση που δεν θα μετανιώσετε, αφού θα φέρει αισθητά αποτελέσματα. Μια ολοκληρωμένη διαφημιστική προσέγγιση από έναν ειδικό θα σας φέρει σίγουρα πιο γρήγορα και αποδοτικά στους στόχους σας!

Picture of Nikolas Nikopoulos

Nikolas Nikopoulos